Dirigent

Erwin Scheltjens (° 21 september 1976) studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde er masters in klarinet, kamermuziek en hafabradirectie (klas van Jan Van der Roost en Edmond Saveniers).

Hij werkte als dirigent mee aan talrijke musicalproducties, zoals ‘Doornroosje’, ‘Sneeuwwitje’ en ‘Kuifje’.

Na een tijdelijke opdracht als pedagogisch adviseur voor OVSG (Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap) keerde hij terug naar de SAMWD Lier als lid van het directieteam, leerkracht klarinet en dirigent van het symfonisch
schoolorkest Academia.

Sinds juni 2013 is hij directeur van de SAMWD Lier.

Hij dirigeerde het Koninklijk Harmonieorkest De Nachtegaal uit Ranst van 1996 tot 2014.

Sinds 2003 is hij ook actief als dirigent van het Universitair Harmonieorkest Leuven: onder zijn leiding werd dit orkest provinciaal kampioen in superieure afdeling, en begeleidde gerenommeerde solisten als Jan Smets (trombone-solo Muntschouwburg) en Jef Neve (jazzpianist). Ook de producties met Michael Pas, Warre Borgmans en DJ Buscemi kenden een groot succes.

Andere hoogtepunten waren de deelnames aan het eerste Vlamo Open Harmoniekampioenschap, en aan de Italiaanse orkestwedstrijd “Flicorno d’Oro” waar het UHO een score van 92,1 % in superieure afdeling behaalde.

Voor meer info: www.erwinscheltjens.be