Audities

Wil je volgend jaar graag deel uitmaken van een gloednieuw UHO-jaar? Kom dan zeker kennismaken tijdens een van onze kennismakingsrepetities in september. A overtuigd? Schrijf je dan snel in voor onze audities. Je kan hieronder extra informatie vinden.

Waarom audities?

Het UHO is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot orkest, met een jaarlijkse bezetting tussen de 70 en de 90 muzikanten. Om deze groep muzikaal in balans en werkbaar te houden is het noodzakelijk dat het aantal leden enigzins beperkt blijft. Om een selectie te kunnen maken tussen de vele kandidaten die jaarlijks komen opdagen, worden er audities gehouden.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Voor niet-slagwerkers

Allereerst is er de kennismakingsrepetitie. De bedoeling is dat je als kandidaat-lid al eens kan meespelen en zo kan ervaren hoe een repetitie van het UHO er aan toegaat. Tegelijk krijg je ook een idee van het niveau van het orkest. Deze kennismakingsrepetitie is zeker niet verplicht, het is enkel een middel om al wat vertrouwd te geraken met het UHO.
Vervolgens zijn er de audities. Het is de bedoeling dat elke kandidaat een kort stuk speelt. Iedereen is hier volledig vrij in zijn/haar keuze. Dit kan dus een studie/concertwerk/orkesttrek/pophit/… zijn. Zorg vooral dat je eigen capaciteiten op de korte tijd dat je kan spelen, uit de verf komen. Er wordt GEEN zichtlezing opgelegd.
Naast deze muzikale auditie worden er ook nog een aantal vragen gesteld die peilen naar het engagement van de kandidaat-leden. Wees gerust, je hoeft je hier niet aan een kruisverhoor te verwachten, maar gezien de korte tijd waarin een programma moet worden klaargestoomd is de motivatie van een lid voor ons minstens even belangrijk als zijn/haar muzikaal kunnen.
Wanneer alle audities afgenomen zijn, zal de auditiecommissie haar definitieve keuze maken. Deze zal dan zo snel mogelijk worden bekendgemaakt.

Voor slagwerkers

Slagwerkers worden aanwezig verwacht op de kennismakingsrepetitie(s). Dit moment wordt voor hen dus verplicht en beschouwd als een valabele toegangsproef. Daarnaast zal op de avond van de kennismakingsrepetitie ook gevraagd worden één werk voor te brengen voor de auditiecommissie. Dit alles omdat het meedraaien in een orkest immers van even groot belang is als het beschikken over de vereiste muzikale capaciteiten.

Praktisch

De audities gaan door op donderdag 03/10 om 19u in het Maria Theresia College te Leuven (Sint-Michielsstraat 6. Kom je graag eens een repetitie proeven van de sfeer, kom dan zeker langs op een van onze kenningsmakingsrepetities op 24/09 of 01/10.

Stel je hier kandidaat voor de audities: vul het auditieformulier in en mail het naar info@uho.be .

Je kan onze privacyverklaring hier raadplegen.

Bij vragen kan je steeds op info@uho.be terecht.