Najaarsconcerten

Dit najaar stonden er opnieuw enkele benefietconcerten op de agenda. Jaarlijks houden we, naast de aulaconcerten, één of twee concerten voor het goede doel. De opbrengst van deze benefietconcerten gaat dan integraal naar de gekozen organisaties. De najaarsconcerten voor dit jaar zijn gespeeld, ontdek hieronder waarvoor we ons dit jaar hebben ingezet.

Heb je spijt dat je deze concerten hebt moeten missen? Zet dan alvast 3 en 5 april in je agenda, want dan vinden onze aulaconcerten plaats.

Maandag 26 november speelden we een concert t.v.v. inclusieve scouts Akabe Sint-Johan in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. Op donderdag 29 november speelden we t.v.v. Hypo & Friends Type 1 Diabetes Fonds (i.s.m. KULeuven Universiteitsfonds) in de Pieter de Somer Aula te Leuven.

AKABEATS GOES CLASSIC
Maandag 26 november @Stadsschouwburg Sint-Niklaas
t.v.v. Scouts Akabe Sint-Johan

Op maandag 26 november speelt het Universitair Harmonieorkest in Sint-Niklaas.Het orkest brengt er in de prachtige Stadsschouwburg een ode aan het spel. Het UHO zet zijn benefiettraditie graag voort en speelt dit jaar bijgevolg onder één hoedje met de Sint-Niklase scoutsgroep Akabe Sint-Johan.

Het Universitair Harmonieorkest bestaat uit studenten, oud-studenten en personeelsleden van de KU Leuven en de UC Leuven-Limburg. Vanaf 20u15 kan u komen genieten van het samenspel van dit 90-koppig harmonieorkest. Op het programma staan onder andere Symfonie nr. 1 van Johan de Meij, het overbekende Hymn to the fallen van John Williams en Twelfth Night van Alfred Reed.

Spelmaker van de avond is oud-scout Bart Foubert, bekend van de Nederlandstalige groep Karree Konfituur. Hij neemt u in hoedanigheid van scoutsleider tussen de stukken door mee op sleeptouw doorheen een typische scoutsdag.

Met uw aanwezigheid op het concert steunt u Akabe -een jeugdvereniging voor jongeren met een mentale en/of fysieke beperking. Iedere zondag voorziet deze enthousiaste groep vrijwilligers een inclusieve scoutsactiviteit waar jongeren met verschillende soorten van beperking en leeftijd aan kunnen deelnemen. De Akabegroep is ingepland in het bredere Scoutsdistrict Klaas. De opbrengst van het concert zal vooral aangewend worden voor de aanbouw van een nieuwe snoezelruimte, de voortzetting van de werking, en de financiering van het buitenlands kamp komende zomer.

Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke scouts-avond. Dus: AkaBE there!

Datum: maandag 26 november 2018
Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u15
Tickets: €15, €10 via https://www.ccsint-niklaas.be/podium/12566/universitair-harmonieorkest-leuven-uho-akabeats-goes-classic
Locatie: Stadsschouwburg Sint-Niklaas, Paul Snoekstraat 1

Meer info:
https://www.facebook.com/events/174027290186638/
www.akabesintjohan.be

HIEP HIEP HIPPO
Donderdag 29 november @Aula Pieter De Somer Leuven
Presentatie: Fred Brouwers 
t.v.v. Hippo & Friends type 1 diabetesfonds
i.s.m. KU Leuven Universiteitsfonds

Het Universitair Harmonieorkest Leuven (UHO) vzw zet zijn jaarlijkse traditie van benefietconcerten graag verder, met dit najaar een concert t.v.v. het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds. Dit fonds, beheerd door prof. dr. Chantal Mathieu van de afdeling Klinische en Experimentele Endocrinologie van het UZ Leuven, heeft als doel het bevorderen en ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes. Dit behelst zowel fundamenteel onderzoek naar het beter begrijpen van de oorzaken en het ontstaan van type 1 diabetes als preklinisch onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen ter preventie of interventie van de ziekte.

Het UHO bestaat uit studenten, oud-studenten en personeelsleden van de KULeuven en de UCLeuven-Limburg. Kom op donderdag 29 november om 20 u in Aula Pieter De Somer genieten van prachtige muziek gebracht door dit 90-koppig harmonieorkest. Op het programma staan onder andere ‘La Boda de Luis Alonso’, het overbekende ‘Hymn to the Fallen’ van John Williams en ‘Twelfth Night’ van Alfred Reed.

Vier samen met ons de verjaardag van mascotte Hippo. Dit vrolijk knuffelnijlpaard helpt kinderen al 10 jaar in de mentale en praktische beleving van type 1 diabetes. Zijn naam is trouwens niet toevallig gekozen: Hippo klinkt als ‘hypo’, de benaming voor een abnormale daling van de bloedsuikerspiegel waardoor een persoon met diabetes onwel wordt. Wij zorgen alvast voor de muziek en een verrassingsact! Een cadeautje meenemen hoeft niet, Hippo is al reuzeblij met jullie aanwezigheid en steun aan het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds.

Dit concert vindt plaats in samenwerking met het KULeuven Universiteitsfonds. De opbrengst gaat integraal naar het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds.

Deuren: 19 u
Start concert: 20 u
Locatie: Aula Pieter De Somer, Charles Deberiotstraat 24, 3000 Leuven
Tickets: € 15 voor volwassenen en € 10 voor studenten/scholieren in voorverkoop via www.bit.ly/hiephiephippo  – € 17 voor volwassenen en € 12 voor studenten/scholieren aan de kassa.

Meer info:
https://www.facebook.com/events/2187862194793823/
www.hippoandfriends.com
www.kuleuven/mecenaat