Openluchtconcert

Op dinsdag 1 mei om 16u kon u op het Ladeuzeplein komen genieten van een levende jukebox! Houd het muntje klaar en gooi het in een mandje naar keuze en het Universitair Harmonieorkest Leuven speelde live het door u gekozen nummer. Het opgebrachte bedrag werd geschonken aan het vrijwilligersproject in Zambia van Jeugddienst Don Bosco Heverlee.

Even voorstellen:
Het UHO bestaat uit een 90-tal studenten, oud-studenten en leden van het personeel van de KU Leuven en samen werken wij naar een aantal hoogtepunten in het muzikale academiejaar. Een groot deel van ons programma wordt opgevuld met concerten ten voordele van goed doelen of doelen met een maatschappelijk verantwoord kantje. Zo speelden we afgelopen november nog twee concerten t.v.v. KIDfonds en Woonhulpproject voor Vluchtelingen.

Jeugddienst Don Bosco gelooft dat vrijwilligerswerk door en voor jongeren een krachtige hefboom is om hen te vormen tot weerbare, sociaal geëngageerde individuen. Het accent ligt op vorming en begeleiding, verantwoordelijkheid bieden aan jongeren, experimenteerruimte aanreiken binnen een veilige context, verbondenheid creëren en internationaal engagement mogelijk maken. Op deze wijze ondersteunt Jeugddienst Don Bosco de Don Boscospeelpleinen en vakantiewerkingen en gaat ze samenwerkingsverbanden aan met andere sectoren zoals onderwijs en bijzondere jeugdzorg. De pedagogische en spirituele visie van Don Bosco is de inspiratiebron.

Facebookevent:
https://www.facebook.com/events/606191469728258/